Pratite nas

Za korisnike
Korisničko ime

Zaporka

Registrirajte se

Newsletter
Upišite e-mail adresu:


Trenutno vrijeme

Postanite suradnik

Kamena kuća u Hrvatskoj - odlična kombinacija povjesti i prirodne ljepote
Dragi prijatelji Hrvatske, koji želite imati vaš komadić ove predivne zemlje na Jadranskom moru - dopustite da vam predstavimo jednu interesantnu mogućnost kupnje nekretnine.

Otprilike 90% kupaca nekretnine u Hrvatskoj - traže ili vilu ili kuću sa vrtom ili apartman... Samo poneki traže zemljište na moru za gradnju, a mali je broj onih koje zanima hrvatska stara kamena kuća, kojoj je potrebno renoviranje.  

kamena kuća Dalmacija

Dakle  - šta je to stara kamena kuća u Hrvatskoj? - To je kuća gradjena od kamena, najčešće u centru starog grada ili sela, u blizini mora. Debljina zidova takvih starih kamenih kuća je ca 60-70cm, što vas efikasno štiti od ljetnih vrućina, a zimi od povremenih hladnoća - bez ikakve dodatne izolacije. Ovakve kuće uglavnom imaju 2-4 kata, svaki kat površine 30-50-80 m2, ponekad i više. Gradjene su u davnim vremenima, a ako se renoviraju - mogu poslužiti generacijama koje dolaze.

kamena kuća Dalmacija

Pored domaćih ljudi, prednosti ovakvih starih kamenih kuća u Dalmaciji i Istri - su već davno prepoznali naši Zagorci, a od stranaca - Nijemci.  Posebno su česti kupci starih kamenih kuća u središnjoj Dalmaciji - u malim gradićima i selima. Nakon renoviranja - stara kamena kuća često izgleda kao dvorac iz bajke, sa zidovima od čistog bijelog bračkog kamena, crvenim krovom, zelenim i bijelim prozorima - te bršljanom, lovorom, ružmarinom, lozom i raznim cvijećem - kao prirodnim ukrasom. 

kamena kuća Dalmacija

Želimo da naš prijedlog - stara kamena kuća u Hrvatskoj - sa njenim bijelim kamenom i tamnim drvetom unutar nje, sa lijepim kaminom unutar kuće ili van u dvoru, sa manjim dodatcima modernih materijala i opreme - treba biti jedna od vaših opcija, pri razmatranju kupnje nekretnine na moru. I sve to u neposrednoj blizini predivnog Jadranskog mora... Nikakvo moderno zdanje vam neće pružiti takvu toplinu, kao lijepo renovirana stara kamena kuća u Dalmaciji. Uz unutrašnjost koju ćete namjestiti takodjer sa starijim namještajem, te dopuniti modernom opremom i tehnikom - uspjeh je zagarantiran. 

kamena kuća Dalmacija

Važno...! Vaša stara kamena kuća u Dalmaciji je projekt - kupujete je u stanju koje zahtjeva znatne renovacijske napore. Vjerojatno ćete biti zabrinuti za renovaciju, izbor materijala, dizajn, opremu, namještaj i slično. Ali - ne brinite - Hrvati na moru su jednostavno opsjednuti kamenom, to su pravi doktori za kamen, urodjeni umjetnici...

kamena kuća Dalmacija

Sa kamenom rade od rodjenja - igraju se njime kao sa Lego kockicama. Zahvaljujući povoljnoj klimi, mogu raditi skoro cijelu godinu. Kamena kuća za obnovu u Hrvatskoj se još može kupiti prilično povoljno, posebno u nekim mjestima. Na primjer - kamena kuća za renoviranje na 3 etaže, 150m2, 100m od mora, Kaštela, se može naći za manje od 100.000e. Cijena ovisi o lokaciji, stanju, pogledu na more. Ako u renoviranje uložite 30.000-40.000e, u kratko vrijeme možete imati nešto ovako:

Ovo je dio emisije TV Danske, u kojoj su poredili nekretnine u Hrvatskoj i Španjolskoj. Dakle, za manje od 130.000e imate kuću na 3 etaže, vaš mali dvorac. 

Na slijedećim slikama možete vidjeti primjere kako stara kamena kuća na moru može biti renovirana u izvornom hrvatskom dalmatinskom stilu.

kamena kuća Dalmacija

kamena kuća Dalmacija

kamena kuća Dalmacija

kamena kuća Dalmacija

kamena kuća Dalmacija

Nekoliko primjera starih kamenih kuća na moru možete vidjeti ako kliknete na "Kamena kuća", link u lijevom izborniku.  Pored toga što vam možemo pomoći pronaći kamenu kuću na dobroj lokaciji - takodjer vam možemo pomoći i pri obnovi. Slobodno nas kontaktirajte kada god želite. Priznajemo - i mi smo na neki način opčinjeni starim kamenim kućama u Dalmaciji

Zadnjih godina smo pomagali mnogim ljudima koje je zanimala stara kamena kuća na moru. Imamo dobre kontakte sa cijelim nizom ljudi koji se profesionalno bave obnovom kamenih kuća - arhitekti, inženjeri, graditelji, klesari, tesari, stručnjaci za hortikulturu itd. Znamo da je kupnja nekretnine u Hrvatskoj san za mnoge ljude, jedna od najvažnijih odluka koje će donijeti u životu. Naš posao je da taj san bude ostvaren bez ikakvih problema...!

POZDRAV IZ DALMACIJE - DIJELA HRVATSKE STVORENE OD KAMENA