Pratite nas

Za korisnike
Korisničko ime

Zaporka

Registrirajte se

Newsletter
Upišite e-mail adresu:


Trenutno vrijeme

Postanite suradnik

Skandinavska veza - sve više kupuju dom za "starije dane"

 

 

U razgovoru za hrvatski tjednik "Globus" - Ante Nevistić ističe kako nekretnine na Jadranu nisu ni u kojem smislu precijenjene - dapače su jako podcijenjene. Isto to potvrdjuje većina kupaca - koji su jako zadovoljni svojom kupnjom nekretnine u Hrvatskoj. Prirodno jako lijepa zemlja - sa svojim dobrim ljudima uvijek spremnim na razgovor - je čista suprotnost nekim drugim mediteranskim zemljama. Nekretnine u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji - u neposrednoj blizini mora - su i po 10 puta skuplje od nekretnina u Hrvatskoj.

Možete i sami provjeriti n.pr. cijene u Monte Carlu, bezveznom gradiću sagradjenom u bivšoj francuskoj močvari, koji je zapravo stjecište kriminalaca cijelog svijeta, kliknite   OVDJE...   

nekretnina hrvatska

Hrvatska je od svih mediteranskih destinacija ljepša i bolja nekoliko puta - po svim parametrima - prirodi, ljudima, položaju, infrastrukturi, mentalitetu - po svemu superiorna...

Skandinavci - gradjani Danske, Švedske, Norveške, Finske i Islanda - već neko vrijeme uvidjaju tu razliku, te bez promišljanja prodaju nekretnine u drugim mediteranskim zemljama - i kupuju u Hrvatskoj.

nekretnine Hrvatska, nekretnine Dalmacija 

Prije nekog vremena, u našem razgovoru za danski NP Investor - glavni danski medij koji prati kretanja kapitala i investicija, takodjer se ispostavilo da se za odredjenu sumu novca može u Hrvatskoj kupiti puno veća i bolja nekretnina nego u drugim mediteranskim zemljama.

Tijekom lipnja 2010, ekipa danske televizije je sa nama snimala nekoliko nekretnina u Kaštelima i u okolici Trogira - čime želimo skandinavskim kupcima prikazati upravo ogromnu razliku izmedju onoga što mogu dobiti za svoj novac u Hrvatskoj - te u drugim mediteranskim zemljama. Čim dobijemo snimku filma, postaviti ćemo ga ovdje za gledanje.

nekretnine Hrvatska, apartman Trogir, kuća Kaštela

Skandinavci su u načelu jako dobri ljudi, vrlo zahvalni susjedi, uvijek spremni za razgovor i za pomoć bližnjemu. Zemlje Skandinavije već dugo vremena razvijaju t.zv. "skandinavski model socijalne države", koji u svojim nekim dijelovima ima dosta sličnosti sa socijalnom osjetljivošću koju je propagirala naša bivša država. Oni su očito razvijali sustav koji je do u detalje definiran, zasnovan na strogoj vladavini prava - ukratko, sustav koji funkcionira, za razliku od našeg - koji je propao.

Nadalje - ima nešto u njihovom mentalitetu što se bez problema uklapa u naš hrvatski način razmišljanja, tako da su doista svugdje jako pozitivna iskustva - suživota Hrvata i Skandinavaca.  

Takodjer - jako je važno da većina Skandinavaca kupuje nekretnine u Hrvatskoj kako bi ovdje provodili dosta svog vremena, a kada dodje vrijeme za mirovinu - onda bi čak i većinom boravili u Hrvatskoj. Avionske veze sa skandinavskim gradovima su odlične, te se i dalje poboljšavaju - tako da za otprilike 2 sata stižete od Kopenhagena do Splita, otprilike 2,5 sati od Osla do Splita itd... Takodjer - izgradnjom Dalmatine, cestovna povezanost je odlična - od vlastitog doma u Skandinaviji do hrvatskih primorskih odredišta je cijelo vrijeme auto cesta.  

kuća Čiovo, villa Šibenik


Nekoliko većih investitora iz Skandinavije je već prisutno u Hrvatskoj, posebno se ističe norveški fond ReCap International koji ima velike planove u branši turizma i gradjevinarstva. Medju ostalima, tu su iz Danske - Carlsberg, Rockwool, Velux, Vestas, iz Švedske - Ericsson, Volvo, SAS Radisson ( hoteli u Splitu i Dubrovniku ) itd.

Skandinavske zemlje su čak osnovale zajedničku Nordijsku gospodarsku komoru za Hrvatsku u Zagrebu - možete ih posjetiti OVDJE... Dobro je da se razvija suradnja i na manjim i na visokim razinama. Vjerujemo da obje strane imaju značajne interese iz kojih bi se mogla izroditi dugoročna strategijska suradnja.

Možda ćete se sjetiti ovih lijepih melodija iz Švedske: